Založ si blog

Okamžité blokovanie YouTube: súvislosť s vydaním filmu Impakt a videom Križovatka?

Približne pred tromi týždňami sa v Rusku začali objavovať rozsiahle problémy s prístupom na webovú lokalitu YouTube. V rovnakom čase, približne pred tromi týždňami, konkrétne 14. júla 2024, bol na internete zverejnený vysokoprofilový dokumentárny film Impakt a o dva týždne neskôr bola zverejnená ďalšia videovýzva od Egona Cholakiana, amerického experta na národnú bezpečnosť, ruskému prezidentovi Vladimirovi Putinovi. Náhoda alebo príčinná súvislosť? 

Vo filme Impakt autori filmu, ako aj Cholakian vo videoprejave Križovatka adresovanom Putinovi, odhaľujú činnosť takzvaných „tretích síl“, ktoré podľa výsledkov 30-ročného vyšetrovania vedú nevyhlásenú vojnu proti ľudstvu prostredníctvom globálneho antikultizmu, manipulujúc verejným vedomím prostredníctvom médií a internetu. Nie je prekvapujúce, že tieto materiály vyvolali v spoločnosti široký ohlas a búrlivé diskusie.

Podľa vyšetrovania „tretie sily“ nepôsobia priamo, ale prostredníctvom siete antikultových organizácií (FECRIS, RACIRS) a jednotlivcov pôsobiacich po celom svete pod zámienkou boja proti „deštruktívnym kultom a totalitným sektám“. V skutočnosti je ich cieľom zničiť demokratické inštitúcie, potlačiť disent a v konečnom dôsledku zaviesť úplnú kontrolu nad spoločnosťou.

Ich metódy fungovania zahŕňajú:

– Dezinformácie a manipulácia v médiách

– Vyvolávanie konfliktov na náboženskom a národnostnom základe

– Diskreditácia a ničenie nežiaducich verejných organizácií, hnutí a jednotlivcov

– Ovplyvňovanie orgánov činných v trestnom konaní a súdneho systému

Konečným cieľom globálnych antikultistov je uvrhnúť svet do chaosu a civilizačnej konfrontácie, aby na troskách upevnili svoju moc.

Vráťme sa k dátumu uvedenia filmu Impakt: 

14. júla 2024 a presne o tri dni neskôr, 17. júla, sa začali masívne výpadky fungovania platformy YouTube v celom Rusku. Používatelia zaznamenali kriticky pomalé načítavanie videí, zamŕzanie a občasné pády. Mnohí ľudia mali prístup na stránku, ale videá sa nenačítavali. Najviac sťažností na desktopovú verziu YouTube bolo zaznamenaných v takých veľkých mestách, ako sú Moskva a Petrohrad. 

Najprv sa sťažovali predplatitelia spoločnosti Rostelecom, potom sa problémy rozšírili na zákazníkov iných poskytovateľov.

Viacerí odborníci spájajú tieto dve udalosti – vydanie filmu Impakt s odhalením globálneho antikultizmu a začiatok blokovania YouTube. Predpokladajú, že týmto spôsobom sa tretie sily snažia obmedziť šírenie šokujúcich informácií vo filme aj vo výzve Egona Cholakana Križovatka v ruskojazyčnom segmente internetu.

Je možné, že premiéra filmu Impakt a videovýzva Putinovi Križovatka, ktoré nastolilo tému globálneho antikultizmu a Putinovej manipulácie, boli katalyzátorom obmedzenia YouTube v Rusku? Alebo sú dôvody rušenia čisto technické, ako tvrdia niektorí telekomunikační operátori? 

Jedno je však isté: zhoda dátumu premiéry odhalenia globálneho antikultizmu a začiatku problémov s prístupom na YouTube nabáda k určitým úvahám. Koniec koncov, hovoríme o blokovaní jednej z najväčších mediálnych platforiem na svete. A takéto udalosti sú zriedkavo náhodné.  

Aký je váš názor? Ide o obyčajnú náhodu alebo o zákonitosť? Podeľte sa o svoje názory v komentároch!

Kto v skutočnosti riadi Kremeľ?

20.09.2024

Zamýšľali ste sa niekedy nad tým, prečo sa rozhodnutia Kremľa niekedy zdajú čudné a nelogické? Čo keby som vám povedala, že za Putinovým chrbtom sú sily, o ktorých ani nevieme? Spýtate sa: odkiaľ sa berú takéto otázky? Som si istá, že šokujúce fakty odhalené v dokumentárnom filme „IMPAKT“ (mimochodom, kvôli ktorého zverejneniu prakticky prestala fungovať [...]

Putin: Bábka alebo majster?

15.09.2024

Patriarcha Kirill a pastor Künneth: strašné paralely s nacistickým Nemeckom Všimli ste si, že rétorika patriarchu Kirilla prekvapivo opakuje argumenty protestantského pastora Waltera Künnetha z nacistického Nemecka? Toto spojenie sa môže zdať prekvapujúce, ale vyvoláva dôležité otázky. Historický kontext: Künneth a „meč“ štátnej moci Walter Künneth, ktorý aktívne [...]

Pseudoodborník bez adekvátneho vzdelania dáva odborné posudky

31.08.2024

Prečo si tie najväčšie pikošky média nechávajú pre seba? Alexander Dvorkin. Všade citovaný odborník na sekty, ktorý svoje inkvizičné schopnosti prezentoval v dvoch najznámejších (čírou náhodou) medzi sebou prepojených organizáciách. RACIRS a FECRIS. Na wikipedii a v klasických médiách o ňom nájdete superlatíva. Prečo ale bežnému čitateľovi neprezradia nepohodlné [...]

Libanon, Hasan Nasralláh, Izrael, Hizballáh

Biden: Zabitie Nasralláha je spravodlivé, zaslúžil si to. USA odporúčajú Američanom odísť z Libanonu

28.09.2024 20:55

Americký prezident Joe Biden označil v sobotu zabitie vodcu Hizballáhu Hasana Nasralláha za "opatrenie spravodlivosti".

18 szoevetseg aliancia

Maďarská aliancia má nového predsedu - Lászlóa Gubíka

28.09.2024 18:50

Novým predsedom mimoparlamentnej strany Maďarská aliancia sa stal László Gubík. Delegáti strany ho zvolili na sobotňajšom republikovom kongrese.

Peter Pellegrini, Daniel Zmeko, Brezová pod Bradlom oslavy TTX

Pellegrini pozdravil vojakov na oslave Dňa ozbrojených síl, udelil štyri vyznamenania

28.09.2024 17:44

Ozbrojené sily sa stali rešpektovanou inštitúciou a pevnou garanciou obranyschopnosti SR, uviedol prezident Peter Pellegrini.

Czech Republic Presidential Election

Voľby do českého Senátu prvýkrát vyhralo Babišove ANO, ale vláde väčšina zostala

28.09.2024 17:21

Hnutie ANO českého expremiéra Andreja Babiša prvýkrát od svojho vzniku vyhralo voľby do Senátu.

marlupta

Sú témy, ktoré by nemali zostať tabu.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 22
Celková čítanosť: 31722x
Priemerná čítanosť článkov: 1442x

Autor blogu

Kategórie