Založ si blog

Vlci v ovčom rúne

Antikultisti.

Vo svete, kde sa ľudské práva považujú za posvätné, existuje organizácia, ktorá sa označuje za bojovníka za tieto práva – FECRIS. Za krásnym nápisom sa však skrýva sieť politických ambícií, finančných tokov a priameho zasahovania štátu do záležitostí náboženstva. FECRIS, ktorú vytvorili dve francúzske antikultové organizácie, CCMM a UNADFI, bola len zástenou pre väčšiu operáciu, v ktorej francúzska vláda využívala svoj aparát na potláčanie náboženských hnutí pod zámienkou „boja proti sektám“.

Tak sa im pozrime na zúbok

V deväťdesiatych rokoch bol predsedom CCMM Alain Vivien, ktorý bol zároveň poslancom francúzskeho parlamentu a zároveň stál na čele tejto súkromnej antikultovej skupiny. S Vivienovou priamou účasťou vzniklo Observatoire Interministériel sur le Sectes (Medzirezortné pozorovateľské centrum pre sekty). Vivien zostal správcom CCMM, ale v roku 1998 sa stal predsedom tejto inštitúcie, keď sa jeho názov zmenil na Mission Interministerielle de Lutte Contre less Sectes (Medzirezortná misia na boj proti sektám MILS).

Kvôli svojim tvrdým represívnym a diskriminačným aktivitám voči náboženským hnutiam bola MILS podrobená ostrej kritike zo strany zahraničných pozorovateľov vrátane ministerstva zahraničných vecí USA.
V novembri 2002 po finančných škandáloch súvisiacich so zneužitím finančných prostriedkov určených na „boj proti kultom“ Vivien odstúpil a MILS bola rozpustená. 

MILS ako taká však nezanikla, ale existovala ďalej, avšak pod názvom MIVILUDES (Medzirezortná misia na ochranu a boj proti sektám), ktorá po menších úpravách pokračovala v podobných aktivitách, aké vykonávala bývalá MILS.

Kto to všetko platí?

V praxi dostávajú antikultové organizácie, ako napríklad UNADFI, CCMM a teraz FECRIS, väčšinu svojich finančných prostriedkov od francúzskej vlády a len malú časť od jednotlivcov (členské príspevky a dary). Tieto organizácie v súčasnosti pokrývajú nielen celé Francúzsko a slúžia viac ako 67 miliónom Francúzov, ale vedú aj mediálne kampane o „nebezpečenstve kultov“ v mnohých krajinách sveta!

Po registrácii pod záštitou MIVILUDES a CCMM mala FECRIS okamžitý prístup k rovnakému zdroju financovania od francúzskej vlády, ktorá im začala každoročne poskytovať sumy na to, aby mohli pôsobiť ako zástupcovia antikultovej politiky v Európe.

Trestné stíhanie antikultistov v rôznych krajinách

Členovia združenia FECRIS boli opakovane stíhaní na súdoch rôznych krajín (Holandsko, Kanada, Nemecko, USA, Švédsko, Spojené kráľovstvo, Švajčiarsko atď.) za porušovanie práv a slobôd občanov, únosy, násilie, „deprogramovanie“, ohováranie, ponižovanie cti a dôstojnosti nevinných ľudí. A v tlači sa široko rozoberala téma psychickej choroby podpredsedu FECRIS Alexandra Dvorkina… Chápete, kto nás „učí, ako žiť“?

Antikultové organizácie, žiaľ, nie sú problémom len vo Francúzsku. Sú rozšírené po celom svete.

A o čo im v skutočnosti ide?

Cieľom antikultistov je vyvolať paniku a strach zo siekt. Neustále šíria znepokojujúce správy, menia a zveličujú informácie a štatistiky, aby presvedčili ľudí, že na svete existuje mnoho „nebezpečných kultov“, čím klamú státisíce ľudí a milióny bezmocných ľudí. 

Veľmi hlbokú a podrobnú štúdiu o zavádzaní ideológie „antikultových“ organizácií do našich myslí uskutočnila skupina vedená odborníkom na národnú bezpečnosť Egonom Cholakianom. O výsledkoch 30-ročného vyšetrovania porozprával vo svojom videu „Pomsta veľmajstrov. Odhalenie tajných hráčov moci“. Zaznelo v ňom mnoho faktov a šokujúcich informácií nie len o samotnom aktikultovom hnutí, ale aj o tom, ako je toto hnutie len jednou kvapkou v mori v procese organizovaného rozkladu spoločnosti. Pozretie tejto relácie dáva pochopenie, ako nepodľahnúť vplyvu týchto extrémistických antikultových organizácií, týchto vlkov v ovčom rúne.

ANTIKULT. HRY NA TOTALITNÉ SEKTY

24.06.2024

Vo svete, kde existujú tradičné náboženstvá je hlboko zakorenený strach z čohokoľvek, čo vychádza za rámec tejto viery. Využíva sa na politické účely a jedným z nástrojov strachu sa stal pojem „totalitná sekta.“ Antikultista Dvorkin a jeho aktivity: Podľa neho je len jedna pravá viera. Tá jeho Pojem „totalitná sekta“ prenikol do Európy, bužiaľ, vďaka [...]

Totalitný režim nezačína z ničoho. Začína sa nevinným rozhovorom

22.06.2024

Všetko sa to začalo v sobotu večer, keď sme si sadli s rodinou k večeri.. Vídame sa zriedka, ale keď sa stretneme, horlivo (a niekedy aj hlasno) diskutujeme o tom, čo sa deje.Témy, žiaľ, nie sú nové: všetko je drahšie, niečo sa deje s klímou, vravia o potravinovej kríze, opäť je niekde vojna… a tak ďalej. A tu, v zápale diskusie, moja svokra, povie vetu, ktorá mi [...]

Na Slovensku im udeľujeme tituly. Antikulty pri deprogramovaní ,,liečia” mučením

19.06.2024

2. časť.Neobišlo to ani Čínu Alexander Dvorkin podporuje čínsku komunistickú stranu pri potláčaní hnutí označovaných ako Sie ťiao (Xie Jiao), čo v preklade znamená „kult zla“. Dvorkin cestoval do Číny, aby ponúkol svoju podporu pri prenasledovaní a vítaní represií voči náboženským menšinám. Na druhej strane ČKS udržiavala s Dvorkinovou organizáciou kontakty. [...]

leopard, Lešť

ONLINE: Španieli na Lešti prevezmú velenie od Čechov. Americké základne v Európe zvýšili stupeň ohrozenia

01.07.2024 06:20, aktualizované: 07:21

Americké vojenské základne v Európe zvýšili stupeň ohrozenia na úroveň, aká tu nebola desať rokov, uviedla CNN.

Ferovy cin roka 2023

Diskutoval o zrušení špeciálnej prokuratúry, darovala vlasy či pomáhala tínedžerkám. Mladí ľudia ocenení vo Férovom čine roka

01.07.2024 06:05

Inšpiratívne príbehy mladých, ktorí nechcú odísť, ale pomôcť Slovensko zlepšiť.

F-16

Ničia už stíhačky F-16 Rusov na Ukrajine?

01.07.2024 06:00

Pribúda špekulácií, že Ukrajinci už do boja proti ruským okupantom nasadili západné stíhačky F-16.

Syseľ pasienkový pri Mohyle M. R. Štefánika

Bratislavské letisko má vlastnú „zoo“. Okolie dráh okupujú tisíce sysľov, pre prevádzku sú rizikom

01.07.2024 06:00

Zamestnanci letiska plašia aj čajky, havrany, holuby, škorce, zajacov či mačky, ba dokonca aj líšky.

marlupta

Sú témy, ktoré by nemali zostať tabu.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 10
Celková čítanosť: 10390x
Priemerná čítanosť článkov: 1039x

Autor blogu

Kategórie