Založ si blog

Na Slovensku im udeľujeme tituly. Antikulty pri deprogramovaní ,,liečia” mučením

2. časť.
Neobišlo to ani Čínu

Alexander Dvorkin podporuje čínsku komunistickú stranu pri potláčaní hnutí označovaných ako Sie ťiao (Xie Jiao), čo v preklade znamená „kult zla“. Dvorkin cestoval do Číny, aby ponúkol svoju podporu pri prenasledovaní a vítaní represií voči náboženským menšinám. Na druhej strane ČKS udržiavala s Dvorkinovou organizáciou kontakty. Zatiaľ čo ČKS prezentovala Dvorkina ako uznávaného „ruského odborníka na štúdium siekt“, správa USCIRF (Americkej komisie pre medzinárodnú náboženskú slobodu) ho odhalila ako pseudoodborníka, ktorý „sa opiera o zdiskreditované teórie“ a podporuje náboženskú neznášanlivosť a diskrimináciu.

Pozrime sa na konkrétny prípad, ktorý sa odohral v Číne po Dvorkinovej návšteve tejto krajiny. Tento prípad ilustruje neľudské dôsledky, ku ktorým vedú aktivity organizácie FECRIS. Počas svojej návštevy prednášal, pričom hlavný dôraz kládol na netoleranciu a diskrimináciu náboženských menšín.

V Číne už mnoho rokov prebieha bezohľadné prenasledovanie členov CAG (Nové kresťanské náboženské hnutie). Desaťtisíce ľudí bolo prenasledovaných, viac ako šesťtisíc zatknutých, mnohí z nich boli mučení, viac ako tisíc odsúdených a 19 zabitých, a to všetko v priebehu jedného roka.

Prenasledovanie, mučenie, policajná brutalita

Podľa nedávno zverejnenej výročnej správy CAG od roku 2011 do konca roka 2019 čínske orgány zatkli viac ako 400 000 členov CAG a počet veriacich zabitých v dôsledku prenasledovania dosiahol 146. A takéto nemilosrdné prenasledovanie pokračuje aj napriek medzinárodným výzvam na dodržiavanie náboženskej slobody.

Jedným z utečencov, ktorým sa podarilo utiecť z Číny, je Zhang Wenbo (Čang Wen-po), 50-ročný manžel a otec, ktorý rozprával o svojich otrasných zážitkoch. V roku 2003 bol Čang zatknutý počas stretnutia s členmi cirkvi. Bol vystavený mučeniu vrátane fyzického týrania a násilného držania v bolestivých polohách v snahe prinútiť ho, aby sa zriekol svojej viery.

Čanga prepustili na kauciu, ale miestna polícia ho neúnavne prenasledovala. Príslušníci verejnej bezpečnosti v Tongrene a skupina policajtov ho zbili za to, že je členom CAG. Zbili ho tak, že takmer stratil vedomie a bol pokrytý modrinami. Potom ho odviedli do pivnice, kde ho podrobili mučeniu známemu ako „hojdačka“. Bol pripútaný k hornej časti rámu dverí, aby sa nohami nedotýkal zeme. Potom mu nohy zviazali povrazom a začali ho hojdať sem a tam. Bolesť spôsobená putami, ktoré sa mu zarývali do tela, bola neznesiteľná.

„Videli, že sa nechcem vzdať svojho náboženstva, tak ma položili na zem, vypli kameru v rohu a začali ma biť po chrbte, páse a ramenách oceľovou rúrou s dĺžkou 70 cm a priemerom 3 cm. Veľmi ma bolela hruď,“ povedal. Následné lekárske vyšetrenia odhalili, že jedno z jeho rebier bolo týmto „liečením“ – deprogramovaním – vážne poškodené.
Pokračujúc v brutalite, policajti ho prinútili kľaknúť si na zem, silno pritlačili na oceľovú rúru a prevalili ju cez jeho lýtka, čo mu spôsobilo neznesiteľnú bolesť, akoby mu drvili kolená a členky. „Tvárou v tvár ich brutalite som mohol len neustále vzývať Boha, aby ma ochránil pred zradou,“ povedal a pripomenul si Ježišovo utrpenie, ktoré mu dodávalo síl.

„Potom mi vyzliekli spodnú bielizeň, zapálili cigaretu a spálili mi ňou ochlpenie okolo konečníka,“ povedal trpko. „Začali mi jednu po druhej vkladať horiace cigarety do konečníka. Stále som sa vzpieral a kričal od veľkej bolesti, zatiaľ čo policajti z času na čas vybuchli zlostným smiechom.“ Urážky a ponižovanie opísal ako bolestivejšie než samotné fyzické mučenie. „Vtedy som si želal, aby som bol mŕtvy,“ povedal.

Potom ho previezli do okresného zadržiavacieho centra Bijiang v meste Tongren. Spomína si, ako sa eskortujúci dôstojníci hystericky smiali a hovorili si: „Je to väzeň, veriaci v Boha. Aj keby sme ho ubili na smrť, na súde by sme zostali nepotrestaní.“ Počas jeho zadržiavania ho na príkaz dozorcov ostatní väzni s veľkým potešením bili a urážali

Po prepustení mu bolo predpovedané, že ak sa nezriekne svojho presvedčenia, pôjde na päť rokov do väzenia. Keďže nechcel spôsobiť problémy svojej manželke a dcére, ale nebol pripravený vzdať sa svojej viery, nevidel inú možnosť, než utiecť. Nakoniec s veľkým úsilím získal v decembri 2019 víza a odcestoval do Španielska. Tam sa stretol s ďalšími členmi CAG a požiadal o azyl.

Antikulty = medzinárodný terorizmus, porušovanie ľudských práv, zavádzanie totality

Je to príklad pôsobenia antikultu, ideológie, ktorá pod zámienkou ochrany obyvateľstva používa sadizmus a tyraniu ako takú. Jej neonacistické názory sú hrozbou pre spoločnosť, používa skryté metódy manipulácie, uskutočňované na diaľku prostredníctvom médií, ktoré obchádzajú kritické myslenie, prenikajú do podvedomia ľudí a manipulujú ich k páchaniu neľudských činov. Umelo vyvolávajú vlnu nenávisti voči skupine ľudí, ktorých sami nazývajú „sektármi“. A „sektár“ je podľa nich cieľ, ktorý treba zničiť. Na pozadí umelo vyvolanej xenofóbie a náboženskej neznášanlivosti ľudia páchajú protiľudské činy.

FECRIS, nehľadiac na svoje tvrdenia, šíri neoverené, nepravdivé a hanlivé informácie o náboženských menšinách, čím vyvoláva náboženskú nenávisť. Tento precedens ukazuje, že FECRIS nielenže nerešpektuje odlišné náboženské názory, ale porušuje aj Všeobecnú deklaráciu ľudských práv, Európsky dohovor o ochrane ľudských práv a základných slobôd, európske a vnútroštátne právne predpisy.

Na Slovensku im udeľujeme čestné tituly… Čo bude ďalej?

A teraz si všimnite, že Alexandrovi Dvorkinovi udelila Prešovská univerzita v Prešove (Slovensko) v roku 2016 titul doktora teológie honoris causa (Prešovská univerzita v Prešove). Následne mal Alexander Dvorkin možnosť prednášať na Prešovskej univerzite.

V posledných dvoch rokoch boli rôzne združenia na Slovensku vystavené cieleným represiám zo strany antikultovej organizácie, vrátane Medzinárodného spoločenského hnutia ALLATRA.. Teraz prebieha informatívna prípravná fáza na ďalšie akcie antikultu. V ALLATRA na základe výskumných projektov spolupracujú ľudia bez ohľadu na národnosť, profesiu, sociálne postavenie, náboženské a politické názory. j Je to celosvetové, medzinárodné  hnutie, do ktorého sa zapojili už milióny účastníkov z viac ako 180 krajín. Hlavným cieľom hnutia je štúdium a výskum témy globálnych klimatických zmien na Zemi. Medzinárodné spoločenské hnutie ALLATRA vyjadruje solidaritu a podporu cieľom trvalo udržateľného rozvoja definovaným Organizáciou Spojených národov.

Tento precedens ukazuje, že demokracia a ľudské práva na Slovensku sú už ohrozené. Protiprávne aktivity FECRIS a jej členov príliš ovplyvňujú verejnú mienku. Spoločnosť a orgány činné v trestnom konaní musia venovať zvýšenú pozornosť tým, ktorí pod rúškom ideálov slobody a ľudských práv v skutočnosti podnecujú náboženské nezhody a neznášanlivosť v spoločnosti, pričom používajú skryté metódy manipulácie. Čelíme hrozbe, ktorá nemá v histórii obdobu. Tieto informácie sú pre spoločnosť životne dôležité a nedávne udalosti sú toho dôkazom.

ANTIKULT. HRY NA TOTALITNÉ SEKTY

24.06.2024

Vo svete, kde existujú tradičné náboženstvá je hlboko zakorenený strach z čohokoľvek, čo vychádza za rámec tejto viery. Využíva sa na politické účely a jedným z nástrojov strachu sa stal pojem „totalitná sekta.“ Antikultista Dvorkin a jeho aktivity: Podľa neho je len jedna pravá viera. Tá jeho Pojem „totalitná sekta“ prenikol do Európy, bužiaľ, vďaka [...]

Totalitný režim nezačína z ničoho. Začína sa nevinným rozhovorom

22.06.2024

Všetko sa to začalo v sobotu večer, keď sme si sadli s rodinou k večeri.. Vídame sa zriedka, ale keď sa stretneme, horlivo (a niekedy aj hlasno) diskutujeme o tom, čo sa deje.Témy, žiaľ, nie sú nové: všetko je drahšie, niečo sa deje s klímou, vravia o potravinovej kríze, opäť je niekde vojna… a tak ďalej. A tu, v zápale diskusie, moja svokra, povie vetu, ktorá mi [...]

Z Ruska do USA a naspäť. Ako sa hlavný predstaviteľ antikultu zúčastňoval brutálneho mučenia, ktoré odhaľuje znepokojivý jav

18.06.2024

Za posledných 30 rokov sa Štátny úrad pre náboženské záležitosti postupne dostal pod kontrolu temnej organizácie s extrémistickými názormi, ktorá využíva mnohé nezákonné schémy a má rozsiahle korupčné väzby. Vďaka Egonovi Cholakianovi – expertovi na národnú bezpečnosť, federálnemu lobistovi pre americký Kongres a Biely dom, sa vďaka niekoľkoročnej spravodajskej [...]

Biden, Trump

Biden po slabom výkone v dueli na CNN: Z boja o Biely dom neodstúpim, voľby chcem vyhrať

28.06.2024 22:42

Bidenovi sponzori po jeho neistom vystúpení v debate zvažujú, čo ďalej. Podľa Bieleho domu mal Biden počas duelu nádchu a bolelo ho v krku.

polícia, NAKA, mimoriadne1, mim1

Siedmich obvinených z akcie Merkúr prepustili zo zadržania na slobodu

28.06.2024 21:42

Policajná akcia bola zameraná na zadržanie podozrivých osôb z ekonomickej trestnej činnosti.

Drucker

Drucker: Výchova generácie, ktorá raz bude posúvať štát, je výzvou pre každého

28.06.2024 21:30

Minister školstva to vyhlásil v mimoriadnom príhovore v RTVS pri príležitosti konca školského roka.

aktivisti, Just Stop Oil

V Británii zadržali 27 aktivistov údajne plánujúcich narušiť prevádzku letísk

28.06.2024 18:12

Skupina Just Stop Oil sa rôznymi spôsobmi snaží dosiahnuť, aby sa britská vláda zaviazala zastaviť vydávanie nových licencií na ťažbu fosílnych palív.

marlupta

Sú témy, ktoré by nemali zostať tabu.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 10
Celková čítanosť: 10337x
Priemerná čítanosť článkov: 1034x

Autor blogu

Kategórie