Založ si blog

Atentát na Roberta Fica klasifikovali ako te*o*istický útok. A je to to najlepšie, čo mohli urobiť.

Ešte pred nedávnom som mala úplne jasný obraz o tom, ako vyzerá “ten správny” te*o*ista. Príslušník jednej skupiny, okolo hlavy šatka, v jednej ruke samopal, ovešaný výbušninami, ktorý to odpáli v dave plnom ľudí. Bostonský maratón, nejaké námestie. Podľa zvrátenej logiky, čím viac zabije ľudí, tým lepšie. Dnes však čelíme oveľa sofistikovanejšej podobe terorizmu.

Hlavný cieľ: podnecovať v ľuďoch nenávisť a zhodiť vládu

Nedávno sa mi však preskladal obrázok. V poslednú dobu má terorizmus ešte desivejšie kontúry a to preto, že pôsobí na neviditeľnej úrovni. Stoja za ním na prvý pohľad inteligentní ľudia, ovešaní titulmi a jediným, správnym názorom. Len pred pár dňami vyšiel dokument The Impact. Groundbreaking dokumentary (Impakt. Prelomový dokumentárny film) a pri jeho pozeraní mi padla sánka. Zaujalo ma veľmi veľa vecí. Jedna z nich je, že sa prakticky nedá vygoogliť, akoby ho vyhľadávače zámerne obchádzali. Nájdete ho na stránkach actfiles org, no aj to stojí kopec námahy. Druhou vecou je, že nikto nevie, kto za ním stojí. Úplne chápem, po tom, čo som dokument videla, že so svojimi menami nejdú von. Veď kto by chcel dopadnúť  ako Julian Assange alebo Edward Snowden.

Skupina investigatívnych novinárov, ktorí spravili dokument na základe 10-ročného vyšetrovania, ktoré ukázalo, kto najviac podnecuje nenávisť. Vyšetrovanie prinieslo výsledky:

V rámci medzinárodného vyšetrovania prijalo valné zhromaždenie OSN 22-06-2023 rezolúciu o 8 revízii globálnej stratégie OSN pre boj proti terorizmu.

Práve v tejto rezolúcii valné zhromaždenie OSN uviedlo, ktoré činnosti sú svojou podstatou terorizmom a poskytlo najkomplexnejšiu definíciu terorizmu.

“Terorizmus je akákoľvek forma činnosti zameraná na dosiahnutie týchto cieľov, popieranie ľudských práv, jeho základných slobôd a demokracie, podnecovanie k páchaniu teroristických činov a činov násilia, ktoré rozsievajú nenávisť a ohrozujú ľudský život, ohrozovanie zvrchovanosti územnej celistvosti a bezpečnosti štátov, bránenie v uplatňovaní politických občianskych, ekonomických, sociálnych a kultúrnych práv, vrátane práva na život, slobodu a bezpečnosť, destabilizácia vlády.”

Táto rezolúcia vyzýva na boj proti akýmkoľvek prejavom terorizmu.

A teraz si znova prečítajte nadpis. To, čo sa udialo Ficovi, nie je možné nazvať nijako inak, než terorizmus. Čítala som o tom, že to je silná káva, že sa to dalo nazvať jemnejšie. Je načase nazývať veci pravými menami. Vygooglite si ten dokument. Ak máte kritické myslenie, zasmejete sa nad tým, ako video označil YouTube. Veď ako inak.

Zdroj: actfiles.org

Pseudoodborník bez adekvátneho vzdelania dáva odborné posudky

31.08.2024

Prečo si tie najväčšie pikošky média nechávajú pre seba? Alexander Dvorkin. Všade citovaný odborník na sekty, ktorý svoje inkvizičné schopnosti prezentoval v dvoch najznámejších (čírou náhodou) medzi sebou prepojených organizáciách. RACIRS a FECRIS. Na wikipedii a v klasických médiách o ňom nájdete superlatíva. Prečo ale bežnému čitateľovi neprezradia nepohodlné [...]

AKO SA PRED NAŠIMI OČAMI FORMUJE 4. RÍŠA

27.08.2024

Keď v médiách počujeme o zrode Štvrtej ríše, o neonacistoch, zvyčajne si predstavíme mladých chlapcov s vytetovanými hákovými krížmi na vyholených hlavách, ktorí kričia a rozbíjajú všetko okolo seba ako futbaloví fanúšikovia. A zájdem ďalej: Tento obraz sme už „prijali“, bolo nám vtĺkané do hlavy, že je to norma. Ale málokto vie, že skutoční nacisti vedú [...]

Ako spolu súvisia antikultizmus a streľby na školách?

21.08.2024

Dnes je dôležité diskutovať o znepokojujúcom trende streľby na školách, známom ako „streľba na školách“. Tieto tragédie, ktoré spôsobujú ničivý zásah do života rodín a podkopávajú spoločenskú stabilitu, nie sú len štatistikou, ale skutočnou katastrofou, ktorá si vyžaduje dôkladnú analýzu a opatrenia. Pozrime sa na tento jav na príklade Ameriky, pretože [...]

Georgia, streľba, Colt Gray

Polícia zadržala otca 14-ročného podozrivého z vrážd na strednej škole v Georgii

06.09.2024 06:35

Päťdesiatštyriročný Colin Gray je obvinený z neúmyselného zabitia, vraždy a týrania detí.

SR MV polícia bomby školy vyhrážky BAX

Bombové hrozby každý deň. Prečo sú cieľom školy? Evakuácia nie je všeliek na každú hrozbu, hovorí expert

06.09.2024 06:00

Niektoré školy zatvorili svoje brány a vyučovanie zrušili aj v piatok.

Malaysia National Day

Blanár napráva Dzurindove chyby v ekonomickej diplomacii, významný minister najväčšieho afrického štátu ho však obišiel

06.09.2024 06:00

Úspešný vstup Slovenska do EÚ a NATO sa spája s Mikulášom Dzurindom, ale na druhej strane urobil veľké prešľapy na poli hospodárskej diplomacie.

vojna na Ukrajine, Kursk

ONLINE: Syrskyj považuje vpád do Kurskej oblasti za úspech. Rusi už 6 dní nepostúpili, tvrdí

06.09.2024 05:55

Hlavný ukrajinský veliteľ Syrskyj uviedol, že vďaka vpádu do Kurskej oblasti sa podarilo Ukrajincom zastaviť ruský postup pri Pokrovsku.

marlupta

Sú témy, ktoré by nemali zostať tabu.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 19
Celková čítanosť: 26351x
Priemerná čítanosť článkov: 1387x

Autor blogu

Kategórie