Založ si blog

Pseudoodborník bez adekvátneho vzdelania dáva odborné posudky

Prečo si tie najväčšie pikošky média nechávajú pre seba? Alexander Dvorkin. Všade citovaný odborník na sekty, ktorý svoje inkvizičné schopnosti prezentoval v dvoch najznámejších (čírou náhodou) medzi sebou prepojených organizáciách. RACIRS a FECRIS. Na wikipedii a v klasických médiách o ňom nájdete superlatíva. Prečo ale bežnému čitateľovi neprezradia nepohodlné fakty?

Treťotriedne vzdelanie, mimo odboru

Alexander Dvorkin má treťotriedne vedľajšie vzdelanie, ktoré nesúvisí s jeho hlavnou činnosťou (vášeň pre „kulty“ a „sekty“), konkrétne:

  1. Bakalársky titul z ruskej literatúry na Hunter College
  2. Magisterský titul z teológie na Ortodoxnom teologickom seminári sv. Vladimíra Americkej pravoslávnej cirkvi v New Yorku, 1983
  3. PhD v odbore dejiny stredoveku z Fordham University v NYC, 1988 (je to denominačná, nesekulárna vzdelávacia inštitúcia, čo obzvlášť škodí objektivite hodnotenia v religionistike).

Absencia nostrifikácie. (Načo sa zapodievať úradmi?)

Alexander Dvorkin získal celé svoje vzdelanie (bakalárske, magisterské, PhD) v USA; už viac ako 20 rokov však dodnes žije v Rusku a nepretržite sa venuje vedeckej, vzdelávacej a expertnej činnosti. V takýchto prípadoch sa má za účelom oficiálnej legitimizácie vzdelanostného statusu človeka v Ruskej federácii uskutočniť takzvaná nostrifikácia.

Tu je úryvok zo spisu Federálnej služby pre dohľad vo vzdelávaní a vede (Oddelenie štátnej certifikácie vedeckých a pedagogických pracovníkov): „…Dvorkin nemá žiadne akademické tituly ani tituly stanovené ruským systémom štátnej atestácie…“

  1. “…А.L. Dvorkin má akademický titul profesor na Ortodoxnej univerzite humanitných vied v Saint Tikhon (STOUH), ktorý mu bol udelený príkazom oprávnenej osoby zakladateľa univerzity…“ O obhajobe dizertačnej práce nie je ani zmienka. Titul bol udelený a nie získaný všeobecne uznávaným, štandardným a čestným spôsobom. ”..

2. Prešovská univerzita ( udelila 12. apríla 2016 profesorovi A. Dvorkinovi čestný doktorát (Doctor honoris causa).
Diplom hovorí, že prof. A. Dvorkin získal tento titul za „prínos k rozvoju vedeckého poznania, kultúry, humanizmu, medzinárodných vzťahov a presadzovania dobrých vzťahov medzi Slovenskou republikou a Ruskou federáciou“…“ 9 Teda ďalší titul, ktorý je len udelený, a nie získaný prostredníctvom bežného vzdelávacieho a vedeckého výskumu a vyučovacieho procesu.

3. Aktuálne tituly AL Dvorkina:

– profesor na Misijnej fakulte Misijnej fakulty STOUCH;
– profesor na Katedre cirkevných dejín a kánonického práva Teologickej fakulty STOUH;
– profesor na Katedre teológie Fakulty doplnkového vzdelávania STOUH.

Až na to, že „profesor na katedre“ nie je akademický titul, ale pracovné zaradenie. V Rusku Alexander Dvorkin nie je vedcom. Nemá doktorát (a ani magisterský titul), nemá ani uznané vyššie vzdelanie v Rusku.

Inkvizítor prakticky len so stredoškolským vzdelaním 

Presne povedané, v Rusku je Alexander Dvorkin osoba so stredoškolským vzdelaním, nič viac. Stredoškolské vzdelanie získal v ZSSR, s tým nie je problém. Aspoň sa naučil čítať a písať. Dôležitý fakt: Absencia relevantného vzdelania. Teológia a náboženstvo sú dve odlišné veci. Alebo si to pán Dvorkin nevšimol?

Kašleme na minulosť. Či?

To nie je všetko. Dvorkinovo vzdelanie má ďalšie diery. Počas štúdia na Moskovskom pedagogickom inštitúte bol Dvorkin vylúčený pre akademický neúspech. Nízke vzdelanie Dvorkina a extrémistické sklony boli dôvodom, prečo bol prepustený z fakulty žurnalistiky, na ktorej nejaký čas prednášal.

Tento človek s neadekvátnym vzdelaním sa stal najviac citovaným inkvizítorom, ktorý robí odborné posudky na hnutia, údajné “sekty” (ktoré takto označí sám), ako aj na jednotlivcov. Napriek tomu, že má na tričku viacero prehratých súdov, kde ho obete deprogramovania obviňujú z násilia a porušovania ľudských práv, ide si stále svoje a dostáva čoraz viac priestoru v médiách.

Čerešničkou na torte je jeho podrobný psychiatrický posudok. U tohto “experta” bolo potvrdených viacero psychiatrických diagnóz a spochybnená jeho schopnosť objektivity. Ale ľudia si to predsa nebudú overovať, však? Keď niečo povie “profesor,” takto musí byť pravda… O tom si povieme viac nabudúce. Ak vás zaujíma, kto sa za tým skrýva, pozrite si dokument Impakt. 

Zdroj: actfiles.com, Impakt. Prelomový dokumentárny film.

Putin: Bábka alebo majster?

15.09.2024

Patriarcha Kirill a pastor Künneth: strašné paralely s nacistickým Nemeckom Všimli ste si, že rétorika patriarchu Kirilla prekvapivo opakuje argumenty protestantského pastora Waltera Künnetha z nacistického Nemecka? Toto spojenie sa môže zdať prekvapujúce, ale vyvoláva dôležité otázky. Historický kontext: Künneth a „meč“ štátnej moci Walter Künneth, ktorý aktívne [...]

AKO SA PRED NAŠIMI OČAMI FORMUJE 4. RÍŠA

27.08.2024

Keď v médiách počujeme o zrode Štvrtej ríše, o neonacistoch, zvyčajne si predstavíme mladých chlapcov s vytetovanými hákovými krížmi na vyholených hlavách, ktorí kričia a rozbíjajú všetko okolo seba ako futbaloví fanúšikovia. A zájdem ďalej: Tento obraz sme už „prijali“, bolo nám vtĺkané do hlavy, že je to norma. Ale málokto vie, že skutoční nacisti vedú [...]

Ako spolu súvisia antikultizmus a streľby na školách?

21.08.2024

Dnes je dôležité diskutovať o znepokojujúcom trende streľby na školách, známom ako „streľba na školách“. Tieto tragédie, ktoré spôsobujú ničivý zásah do života rodín a podkopávajú spoločenskú stabilitu, nie sú len štatistikou, ale skutočnou katastrofou, ktorá si vyžaduje dôkladnú analýzu a opatrenia. Pozrime sa na tento jav na príklade Ameriky, pretože [...]

vojna na Ukrajine, Charkov

ONLINE: Zelenskyj naliehavo žiada západné zbrane: Potrebujeme 14 brigád, nevyzbrojili sme ani štyri

16.09.2024 06:20

Potrebujeme 14 brigád, aby sme boli pripravení. Ale až doteraz sme z balíčkov západnej pomoci nemali výbavu ani pre štyri, uviedol Zelenskyj.

Poľsko, počasie, záplavy

ONLINE: Stredná Európa ešte nie je za vodou, búrka Boris ďalej vyčíňa. Obetí je už osem, v Česku štyria nezvestní

16.09.2024 06:00, aktualizované: 07:17

Najsilnejšie zrážky síce boli v strednej Európe zrejme počas víkendu, ale v postihnutých štátoch stále hrozia povodne.

Dunaj / Bratislavský hrad / Počasie / Ďážď /

Vrchol povodní ešte príde, Dunaj do stredy stúpne nad deväť metrov. Vláda avizuje, že preplatí škody za zaplavený majetok

16.09.2024 06:00

Krízový štáb zároveň vyzýva občanov, aby aj napriek zlepšeniu počasia boli opatrní

Bosna, Brkic

Diplomat z Bosny: Máme politikov, ktorí u nás predstavujú ruský zhubný vplyv

16.09.2024 06:00

Rozhovor pre Pravdu so štátnym tajomníkom ministerstva zahraničných vecí Bosny a Hercegoviny Josipom Brkićom.

marlupta

Sú témy, ktoré by nemali zostať tabu.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 20
Celková čítanosť: 28223x
Priemerná čítanosť článkov: 1411x

Autor blogu

Kategórie